ab associates © 2018

Onze diensten

De realisatie van de ruwbouw is ongetwijfeld de belangrijkste fase in de bouw van een project. Hiermee staat of valt letterlijk de constructie. Het bouwproces wordt steeds complexer en de taak van een bouwheer, architect en aannemers breidt steeds meer uit. Bij AB Associates beseffen we dat. Wij fungeren daarom als geëngageerde en meedenkende partner die u ondersteunt om uw doel te realiseren. Met stabiliteitsstudies, gedetailleerde uitvoeringsplannen en een correcte opvolging voltooien wij elke uitdaging met begeestering.

STABILITEITSSTUDIES

STABILITEITSSTUDIES

De bouwheer wilt zijn project correct, binnen budget en volgens de afgesproken timing finaliseren. Daarin spelen wij een belangrijke rol. Een goede stabiliteitsstudie bespaart immers geld en onnodige kosten. Maximaal rendement Als ingenieursbureau werken we in de eerste plaats het concept en het ontwerp van de architect technisch correct uit. Hiervoor voeren onze ingenieurs de vereiste calculaties uit afhankelijk van het type draagstructuur: beton, staal, hout of glas. Daarbij houden we steeds de kosten voor de bouwheer/aannemer en de moeilijkheidsgraad van de realisatie in het oog. Verder voorzien we u van de nodige meetstaten. Ook REI-berekeningen (brandweerstand) berekeningen van staal, beton en hout behoren tot de mogelijkheden. Deskundig bouwadvies Wij staan open voor het verstrekken van deskundig bouwadvies bij technische vragen en stabiliteitsproblemen op de werf. Uitdagingen gaan we nooit uit de weg, vaak komen we met verrassende, maar doeltreffende oplossingen voor de dag.

Recente projecten:

STABILITEITSSTUDIES

UITTEKENEN DRAAGSTRUCTUREN

‘Naast de nodige calculaties tekenen we de volledige draagstructuren tot in het kleinste detail uit’ In opdracht van staal-, beton- of houtconstructeurs tekenen wij op basis van bestaande of door ons uitgewerkte studieplannen alle nodige productieplannen uit voor de draagstructuren. Wij tekenen staalstructuren uit voor de industrie, maar ook voor woningen, trappen, leuningen, de bekleding van gebouwen,…. 3D-productieplannen Er wordt op uiterst professionele wijze in 2D en 3D ontworpen. Deze werkhuistekeningen vormen de onmisbare basis voor de constructie. Onze tekenaars kunnen overweg met allerhande programma’s, naargelang de structuur: staal, beton, hout, glas … Voor de betonconstructies werken we met Revit en autocad, voor staaltekenwerk is dat Tekla. Maar ook softwareprogramma’s BuildSoft en SCIA zitten in de toolbox. Aannemer het zo eenvoudig mogelijk maken Bij het uitwerken van de technische uitvoeringsplannen houden we de uitvoering op de werf in het achterhoofd. Daarom zoeken we altijd naar de meest praktische oplossingen én zorgen we voor heldere detailtekeningen. Net dát is onze sterkte. Elk detail en elke afmeting op de plannen moeten voor elke partij meteen duidelijk zijn. Daar zorgen wij voor. Controle, controle en nog eens controle Elk project doorloopt intern een vaste cyclus. Elk detail, elk cijfer en elke berekening wordt door verschillende interne specialisten meermaals nagekeken en gecontroleerd. U bent géén nummer Onze klanten zijn géén nummers, wel partners waarmee we zo nauw mogelijk samenwerken. Op ons kantoor heerst een gemoedelijke sfeer, dat voelt u al bij het eerste contact. Wij houden de lijnen open Met intensief overleg bij aanvang van het project en het uitwerken van heldere uitvoeringsplannen, vermijden we maximaal onduidelijkheden achteraf. Duiken er tijdens het bouwproces toch nog technische vragen op, aarzel dan nooit ons te contacteren. We houden graag de lijnen open. Wanneer nodig en gewenst, komen we langs op de werf.

Kunnen wij iets voor u (be)tekenen?

contacteer ons

Als u meer wilt weten over ons werk of wilt bespreken hoe we u verder kunnen helpen met het ontwikkelen van uw project, stuur ons dan een e-mail, bel ons of kom langs in ons kantoor.