ab associates © 2018

Brugge Kavel 2B

Opdrachtgever: Group GL International nv

Architect: Crepain Binst Architecture nv/ Edward Sorgeloose Architecture bvba / ROTS architectuur bvba

Jaar: 2016

Oppervlakte: 24.800m²

Over het project

Het project situeert zich in de stationsomgeving van Brugge. Het sluit aan op het reeds gerealiseerde kavel 1B. Het ontwerp voorziet de bouw van 95 appartementen, 154 studentenkamers, een kantoorgebouw voor de NMBS, een parking en diensten- en horecaruimtes. AB Associates is fier om voor dit project de stabiliteitsstudies te mogen uitvoeren.

Over het project

Aan het station van Brugge is er een grootschalige nieuwe wijk in ontwikkeling waar Crepain Binst de invulling verzorgt van 2 grote bouwkavels. Aan de bestaande stationsparking van 2 lagen wordt een boulevard voorzien die 3 bouwblokken aan elkaar verbindt. De bouwblokken worden gekenmerkt door hun diversiteit aan functies die complementair aan elkaar worden gepositioneerd. Dit zorgt voor levendigheid op ieder moment van de dag en maakt dat deze voormalig “blinde vlek” in het centrum van Brugge een goede aanvulling wordt op het bestaande stadsweefsel. De schaal is eerder hoogstedelijk en krijgt daardoor een wezenlijk ander karakter dan de historische binnenstad. De verhoogde densiteit maakt dat er een merkelijke hoeveelheid extra werkplaatsen, woningen en toeristische functies voorzien kunnen worden aan dit mobiliteitsknooppunt.

Crepain Binst architecture ontwerpt op de site in 2 bouwblokken een hotel voor 111 kamers en brasserie, multifunctionele kantoorruimten, 3 handelsruimten, 125 appartementen en 18 luxe appartementen, 154 studentenkamers en 376 parkeerplaatsen.

De 2 bouwblokken zijn opgesplitst in verschillende afleesbare gebouwdelen, waardoor er naar zichten en lichten een luchtige setting bestaat aan de boulevard op niveau +1. De hoofdentrees zijn voorzien op de centrale binnengebieden die beide een semi-privaat karakter hebben. Deze binnengebieden krijgen een groen stedelijk karakter en vormen de aanzet tot het omvormen van het dek van de stationsparking naar een stadspark in de toekomst. De gevels van de gebouwen zijn ontworpen in duurzame materialen met een fris en licht kleurenpallet. Lichte en witte baksteen, architectonisch beton en natuursteen vormen de basismaterialen die voor een rustige en uitnodigende uitstraling zorgen.


Vorig project:

Volgend project:
»

Kunnen wij iets voor u (be)tekenen?

contacteer ons

Als u meer wilt weten over ons werk of wilt bespreken hoe we u verder kunnen helpen met het ontwikkelen van uw project, stuur ons dan een e-mail, bel ons of kom langs in ons kantoor.