ab associates © 2018

La Bottega

Opdrachtgever: Markarino

Architect: Jamaer Architecten

Jaar: 2015

Oppervlakte: 9000m²

Over het project

Restauratie en uitbreiding van La Bottega met horeca, viertal studio’s, twee appartementen, twaalf luxe studentenkamers, ondergrondse parking en magazijn. Integratie van oude stokerij met nieuwbouw en semi-publiek groen in de Raamstraat te Hasselt. AB Associates voerde de stabiliteitsstudies uit.

Over het project

Het project La Bottega omvatte de volledige renovatie, uitbreiding aan de bestaande winkel en de restauratie van de oude Jenever stokerij. Op de verdiepingen van de winkelruimte werden eveneens veertig bestaande studentenkamers omgevormd tot enerzijds een bijkomende stockruimte en anderzijds tot een viertal studio’s, twee appartementen en twaalf luxe studentenkamers.

De renovatie van de oude geklasseerde stokerij Smeets was eigenlijk een project op zich aangezien hier de oude en waardevolle elementen dienden ingepast te worden in een modern concept. De verbinding tussen de uitbreiding en de stokerij werd uitgevoerd met een lichtstraat waardoor de verschillende gebouwen tot een mooi geheel werden verweven.

Voor het nieuwbouw gedeelte is een volledige onderkeldering gemaakt voor parking en stockage. Voor de bouwput van de kelder is gebruik gemaakt van soilmix wanden.


Vorig project:
«

Volgend project:
»

Kunnen wij iets voor u (be)tekenen?

contacteer ons

Als u meer wilt weten over ons werk of wilt bespreken hoe we u verder kunnen helpen met het ontwikkelen van uw project, stuur ons dan een e-mail, bel ons of kom langs in ons kantoor.