ab associates © 2018

Basisschool De Brug

Opdrachtgever: AG Real Estate

Architect: TV Lens / Uarchitects

Jaar: 2016

Oppervlakte: 1.882m²

Over het project

Afbraak van de bestaande schoolgebouwen voor nieuwbouw van Basisschool De Brug te Bocholt van 1882 m², waarvan 1683 m² voor klaslokalen, administratieve lokalen, polyvalente zaal, refter en keuken en technische ruimten en 199 m² sportzaal. Ook worden omgevingswerken voorzien: 231 m² overdekte speelplaats, 1312 m² open speelplaats, 60 m² fietsenbergplaats, 374 m² parkeer- en manoeuvreerruimte en 4568 m² overige omgevingswerken.

Over het project

Het nieuwe schoolgebouw vormt een geheel van functionele ruimtes die voldoen aan de verwachtingen en normen voor het organiseren van kwalitatief hoogstaand onderwijs in de huidige en toekomstige samenleving. Het gebouw straalt openheid en gezelligheid uit en is een opvallend deel van het straatbeeld, dankzij de ronde vorm. Er wordt aandacht besteed aan de harmonie met de groene omgeving en aan binding met de natuur en het milieu. Ook wordt de eigenheid van het kleuteronderwijs en het lager onderwijs bewaard: beide afdelingen maken ieder een apart deel uit van samenhangend geheel. Het ontwerp is van de hand van TV Lens-Uarchitects en wordt uitgevoerd en vervolgens onderhouden door aannemersconsortium Scholen VanDAAG.


Volgend project:
»

Kunnen wij iets voor u (be)tekenen?

contacteer ons

Als u meer wilt weten over ons werk of wilt bespreken hoe we u verder kunnen helpen met het ontwikkelen van uw project, stuur ons dan een e-mail, bel ons of kom langs in ons kantoor.